Felhasználóknak

A felsőoktatás nagyfokú önállóságot követel tőled. Napi szinten használnod kell a tanulmányi rendszert, oktatási portálokat, könyvtári és tudományos adatbázisokat, vagy épp csak szeretnéd on-line módon követni a számodra fontos konferenciákat, minél előbb megtudni a vizsgaeredményeid…

Az eduID célja, hogy kinyisson előtted számtalan intézményi és webes szolgáltatást, kényelmesebbé és biztonságosabbá tegye internetes barangolásod.

Miben könnyítheti meg tehát a mindennapi on-line életed az eduID?

Az eduID segítségével egy jelszóval, egy bejelentkezéssel elérheted egyetemed internetes erőforrásait, utánanézhetsz, hogy mely közeli könyvtárban található meg kedvenc regényed, utastársakat találhatsz a hétvégi hazautazáshoz, vagy épp pizzát rendelhetsz az esti tévézéshez. Az eduID segítségével napról napra egyre több személyre szabott szolgáltatás fogad az interneten, mindössze csak az eduID kék bejelentkezés gombra kell kattintanod!

Biztonságos-e az eduID?

Senki nem szereti adatait ismeretleneknek megadni, mégis – manapság szinte nem is létezik olyan internetes szolgáltatás, ahol ne kellene legalább egy felhasználónevet és jelszót választanod. Az eduID
lehetőséget teremt a szolgáltatások számára, hogy a felsőoktatásban résztvevők a saját intézményüknél jelentkezhessenek be, így nem kell minden oldalon újból regisztrálnod, furmányos, még sehol nem használt, de mégis megjegyezhető jelszavakon törnöd a fejed.

Visszatérve a biztonság kérdésére: minden eduID bejelentkezés esetén láthatod, hogy az adott internetes szolgáltatás felé milyen adatokat adsz át, és dönthetsz a bejelentkezés megszakításáról is. Maguk az adatok a szolgáltatón kívül mások számára nem lehallgathatóak, így nem kell félned a visszaélésektől. Az eduID egy széleskörben használt, elfogadott és biztonságos szabványra épül.

De vigyázz: az eduID-hoz tartozó jelszavad semmilyen körülmények között ne add meg senkinek, csak az intézményed által üzemeltetett eduID belépési kapunak!

Hol érhető el az eduID? Milyen szolgáltatásokat érhetek el eduID-val?

Kattints ide a résztvevők listájához